Ustalenie wybranego fragmentu projektu w mapie widoków

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Posty: 71
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Ustalenie wybranego fragmentu projektu w mapie widoków

Postautor: and » wt, 10-03-2020 20:59

  • 0
mam taką zagwozdkę:
nie wiem w jaki sposób przypisać do widoku kondygnacji wybrany fragment projektu, tak aby po przejściu na wybrany widok kondygnacji na ekranie pojawiał się ten zakres, który mnie interesuje.

np.
na poziomie parteru chcę mieć domyślnie widoczny duży obszar projektu wraz z zagospodarowaniem terenu, natomiast w widoku wyższej kondygnacji tylko jego mały fragment.

Teraz mam tak że gdy np. przechodzę z kondygnacji parteru na wyższą, na ekranie pojawia mi się zakres projekty , który oglądałem na parterze i muszę za pomocą rolki, łapki lub nawigatora szukać fragmentu , który mnie interesuje.
A ponieważ pomiędzy widokami kondygnacji skaczę naprzemiennie cały czas, chciałbym ograniczyć liczbę „rolko-łapko-kliknięć”.

Bardzo częsty gość
Posty: 334
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 10

Re: Ustalenie wybranego fragmentu projektu w mapie widoków

Postautor: Tikos » śr, 11-03-2020 00:30

  • 0
Poklikaj tutaj:
Załączniki
ustawienia_widoku.jpg
ustawienia_widoku.jpg (90.95 KiB) Przeglądany 447 razy

Częsty gość
Posty: 71
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: Ustalenie wybranego fragmentu projektu w mapie widoków

Postautor: and » śr, 11-03-2020 23:32

  • 0
dziękuję, tego szukałem :)

Bardzo częsty gość
Posty: 334
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 10

Re: Ustalenie wybranego fragmentu projektu w mapie widoków

Postautor: Tikos » czw, 12-03-2020 00:38

  • 0
Cieszę się ;)

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

Reputation System ©'