Wymiarowanie z przyrostkiem ?

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Debiutant
Posty: 5
Rejestracja: sob, 22-02-2020 23:24
Reputacja: 0

Wymiarowanie z przyrostkiem ?

Postautor: Ireneusz » ndz, 23-02-2020 18:40

  • 0
Jak dodać przyrostek m (metr) do funkcji wymiaru, żeby każdy wymiar był przyrostkiem m, oczywiście nie wpisując go z palca dla każdego wymiaru.
Wymiarować ma automatyczne z przyrostkiem

Częsty gość
Posty: 108
Rejestracja: śr, 17-12-2008 20:09
Reputacja: 7

Re: Wymiarowanie z przyrostkiem ?

Postautor: Andrzej Korynek » wt, 25-02-2020 22:27

  • 0
No rzeczywiście jest problem tym bardziej dziwny, że chyba w większości programów BIM, CAD taka możliwość istnieje.
Jedyne co przyszło mi do głowy i co przetestowałem to zaznaczenie wszystkich tekstów wymiarowych (nie całych wymiarów) i zamiana ich zawartości na dowolny tekst w formie: <MeasuredValue> m. To działa na wielu zaznaczonych tekstach.
akor

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3788
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 38

Re: Wymiarowanie z przyrostkiem ?

Postautor: Koala » śr, 26-02-2020 18:25

  • 0
może i dziwne - a może nikt tego dotąd nie potrzebował...albo potrzebował w 1 wymiarze gdzieś tam...

wybór jednostek i ich wyświetlania pojawia się w miejscach gdzie jednostka nie jest oczywistością - ma wymiarach w budowlance w PL akurat jest.
A jak jest inna załatwia się to wpisem w legendę...bo miejsca na rysunkach nigdy za dużo...

Takie pytanko z ciekawości: do czego to jest potrzebne?

Pozdr,
Koala

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

Reputation System ©'