jak wstawić modele 3ds w ARCHICAD 22?

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 3
Rejestracja: wt, 03-12-2019 20:13
Reputacja: 0

jak wstawić modele 3ds w ARCHICAD 22?

Postautor: Holadom studio » czw, 30-01-2020 19:08

  • 0
W wersji SE 15 musiałam zainstalować wtyczkę. Czy w pełnej wersji 22 też trzeba to zrobić?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: jak wstawić modele 3ds w ARCHICAD 22?

Postautor: Rafał » pt, 31-01-2020 16:22

  • 0
Tak. Ale teraz jest jeden instalator do wszystkich dodatków: https://www.graphisoft.com/downloads/go ... 2/POL.html


Gość
Posty: 3
Rejestracja: wt, 03-12-2019 20:13
Reputacja: 0

Re: jak wstawić modele 3ds w ARCHICAD 22?

Postautor: Holadom studio » pn, 03-02-2020 18:33

  • 0
Dziękuję. Niestety nie udało się. Instalator prosi o użytkownika i hasło, więc wpisuję ID i hasło i nie wchodzi. Nie wiem, o jakie inne hasło chodzi :(

Btw czy ktoś w Białymstoku używa archicada 22 lub 23 na macu i jest oblatany w temacie? :|

Drugi mój problem. Kupiłam archicada 22 z aktualizacją do 23. Proszę o poradę: czy aktualizować? Mam następujące parametry maca: procesor 3,2 GHz Intel Core i5, Pamięć 8GB 1600 MHz DDR3 (można dodać jeszcze 8GB), Grafika NVIDIA GeForce GT755M 1024 MB. Jeśli to pozwoli pracować na 23, to wolałabym zaktualizować i potem instalować goodies, skoro to stwarza mi problemy.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Awatar użytkownika
Posty: 1869
Rejestracja: czw, 03-05-2007 12:48
Lokalizacja: gdzieś w Bulandii
Reputacja: 2

Re: jak wstawić modele 3ds w ARCHICAD 22?

Postautor: Rycho » śr, 05-02-2020 15:12

  • 0
Instalator nie zainstaluje goodies jeśli nie będzie miał klucza wibu albo nowszego codemeter... Jak masz w gniazdku to cuś to się nie "wkurza" i instaluje z automatu - robiłem to właśnie dla swojej 21-ki tydzień temu, żeby sobie blachę na rąbek stojący włożyć na dachu. Wszystko gra, jedynie trzeba do archiwum sięgnąć bo z automatu wchodzi na 23 wersje.
A poza tym ...aktualizować, aktualizować - im dłużej pracujesz na danej wersji tym lepiej ja znasz - ja działam na 21-ce (od wydania) i dopiero teraz mogę powiedzieć że 95% obczaiłem :wink:

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

Reputation System ©'