wyrównanie do odcina

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Posty: 71
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

wyrównanie do odcina

Postautor: and » czw, 23-01-2020 22:55

  • 0
Dzień dobry,

Nie wiem w jaki sposób wyrównać wiązkę linii do wybranego odcinka. (rys.A).
Przy pomocy narzędzia "Wyrównanie"[Ctrl+Shift+A] wyrównuję wszystko do domyślnej linii utworzonej przez odcinek odniesienia (rys.B)
a chciałbym aby wyrównane były tylko te linie, które mogą połączyć się z odcinkiem odniesienia jak na (rys.C)
ten sam problem dotyczy narzędzia [Podziel]
czy ktoś wie jak to wykonać?
pozdrawiam
Załączniki
wyrównanie do odcinka.png

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: wyrównanie do odcina

Postautor: Rafał » sob, 25-01-2020 11:41

  • 0
No, tak to działa. Ja w takim przypadku klikam te kilka razy w zbędne fragmenty linii z wciśniętym Ctrl.


Częsty gość
Posty: 71
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: wyrównanie do odcina

Postautor: and » ndz, 26-01-2020 11:13

  • 0
a kiedyś to działało tak :(
Załączniki
wyrównanie do odcinka 2.png
wyrównanie do odcinka 2.png (64.16 KiB) Przeglądany 660 razy

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

Reputation System ©'