wyrównanie do odcina

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Posty: 50
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

wyrównanie do odcina

Postautor: and » czw, 23-01-2020 22:55

  • 0
Dzień dobry,

Nie wiem w jaki sposób wyrównać wiązkę linii do wybranego odcinka. (rys.A).
Przy pomocy narzędzia "Wyrównanie"[Ctrl+Shift+A] wyrównuję wszystko do domyślnej linii utworzonej przez odcinek odniesienia (rys.B)
a chciałbym aby wyrównane były tylko te linie, które mogą połączyć się z odcinkiem odniesienia jak na (rys.C)
ten sam problem dotyczy narzędzia [Podziel]
czy ktoś wie jak to wykonać?
pozdrawiam
Załączniki
wyrównanie do odcinka.png

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3034
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 41

Re: wyrównanie do odcina

Postautor: Rafał » sob, 25-01-2020 11:41

  • 0
No, tak to działa. Ja w takim przypadku klikam te kilka razy w zbędne fragmenty linii z wciśniętym Ctrl.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 50
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: wyrównanie do odcina

Postautor: and » ndz, 26-01-2020 11:13

  • 0
a kiedyś to działało tak :(
Załączniki
wyrównanie do odcinka 2.png
wyrównanie do odcinka 2.png (64.16 KiB) Przeglądany 82 razy

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'