aktualizacja warstw na arkuszach

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

aktualizacja warstw na arkuszach

Postautor: and » śr, 20-11-2019 20:04

  • 0
dzień dobry, mam taki problem,
po wstawieniu widoku kondygnacji na akusz
aktualizują mi się na nim wszystkie kolejne czynności jakie wykonuję na rzucie za wyjątkiem zmian ustawienia widoczności warstw.

np.warstwy, które były niewidoczne na wstawionym widoku nie pojawiają się już na arkuszu, mimo że w kolejnych krokach na widoku kondygnacji ustawiam je jako widoczne.
Załączniki
arkusz.png
arkusz.png (5.32 KiB) Przeglądany 76 razy

Bardzo częsty gość
Posty: 289
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: aktualizacja warstw na arkuszach

Postautor: Tikos » śr, 20-11-2019 21:52

  • 0
Proponuję, jak już sobie ustawisz warstwy, to prawy klawisz na "widoku" (w "mapie widoków") i "zstąp ustawienia widoku bieżącymi"
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3734
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: aktualizacja warstw na arkuszach

Postautor: Koala » czw, 21-11-2019 04:05

  • 0
kombinacje warstw !!!! - przypięte do widoku który jest na arkuszu!!!!

Nie używajcie najbardziej bałaganiarskiej funkcji: prawoklik>zapisz widok i umieść na arkuszu - pracujcie jakby tej funcji dla bałaganiarzy po prostu nie było!

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bardzo częsty gość
Posty: 289
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: aktualizacja warstw na arkuszach

Postautor: Tikos » czw, 21-11-2019 10:33

  • 0
Podałem najprostszą metodę - czasem łatwiej i szybciej jest jej użyć niż grzebać się w ustawianiach warstw... i jakoś specjalnie bałaganu nie robi.
Choć faktycznie, bardziej profesjonalnie jest sobie poustawiać kombinację warstw ;)
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: aktualizacja warstw na arkuszach

Postautor: and » czw, 21-11-2019 14:22

  • 0
Koala pisze:Nie używajcie najbardziej bałaganiarskiej funkcji: prawoklik>zapisz widok i umieść na arkuszu - pracujcie jakby tej funcji dla bałaganiarzy po prostu nie było!

Czy możecie polecić jakieś Tutoriale lub podręczniki,
przy pomocy których mógłbym poprawnie opanować sposób przygotowania dokumentacji
zależy mi na przyspieszeniu przygotowania dokumentacji budowlanej
dziękuję
And

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'