Problem ze skrótem oraz poleceniem "grupuj" CTR+G

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 2
Rejestracja: śr, 20-11-2019 10:20
Reputacja: 0

Problem ze skrótem oraz poleceniem "grupuj" CTR+G

Postautor: zandra » śr, 20-11-2019 18:37

  • 0
Witam,
pracuje w najnowszej polskiej wersji ARCHICAD Start Edition. Program został kupiony na początku października.
Od samego początku nie działa polecenie "grupuj" nie działa skrótem ani wybrane z okna właściwości.
Po zaznaczeniu kilku lini np z wypełnieniem i kliknięciu ctr+g zaznaczają się narożniki lini, ale nie są ze sobą złączone, każdy element po kliknięciu trzeba przesuwać oddzielnie.
Macie ten sam problem? Jak to zmienić?
Z góry bardzo dziekuje za odp, ułatwi mi to pracę

Bardzo częsty gość
Posty: 289
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: Problem ze skrótem oraz poleceniem "grupuj" CTR+G

Postautor: Tikos » śr, 20-11-2019 21:49

  • 0
A odwiesić grupowanie próbowałaś?
(alt+G)
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Gość
Posty: 2
Rejestracja: śr, 20-11-2019 10:20
Reputacja: 0

Re: Problem ze skrótem oraz poleceniem "grupuj" CTR+G

Postautor: zandra » czw, 21-11-2019 09:33

  • 0
alt+g grupuje mi wybrane elementy !! Dzięki wielkie Tikos

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'