Bilans terenu z procentami

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

Bilans terenu z procentami

Postautor: Archi-Vision » śr, 23-10-2019 12:39

  • 0
Cześć,

Jeszcze pytanie odnośnie zestawień: jakie kryteria ustawić aby w bilansie terenu liczonym ze stref pojawiły się w kolejnej kolumnie odpowiedniki procentowe?
Obrazek w zalączeniu

Dziękuję z góry
Załączniki
pytanie %.jpg

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3721
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: Bilans terenu z procentami

Postautor: Koala » śr, 23-10-2019 12:50

  • 0
Zapis do arkusza kalkulacyjnego > dodanie kolumny z procentami > wygenerowanie tabelki w PDF > wstawienie tegoż na arkusz w AC.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bywalec
Posty: 57
Rejestracja: pt, 11-07-2008 23:15
Reputacja: 0

Re: Bilans terenu z procentami

Postautor: cassair » śr, 23-10-2019 14:52

  • 0
Też miałem marzenie żeby ARCHICAD to sam przeliczał

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3721
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: Bilans terenu z procentami

Postautor: Koala » śr, 23-10-2019 20:52

  • 0
Można by napisać obiekt, który by to robił...acz full automagic to też nie będzie.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: pn, 06-05-2019 15:44
Reputacja: 0

Re: Bilans terenu z procentami

Postautor: Archi-Vision » pt, 25-10-2019 11:29

  • 0
Szkoda, że nia ma... jest funkcją potrzebną i oczywistą
Anyway, dzieki za odp!

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'