ZESTAWIENIE DRZWI - GRUBOŚĆ ŚCIANY

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 1
Rejestracja: wt, 18-06-2019 12:28
Reputacja: 0

ZESTAWIENIE DRZWI - GRUBOŚĆ ŚCIANY

Postautor: katflo » wt, 18-06-2019 14:14

  • 0
ARCHICAD 19 - Mam problem z wyświetlaniem parametru grubości ściany w zestawieniu drzwi. Grubość ściany dla ścian ustawionych w etapie przebudowy jako istniejące wyświetla się zawsze 1 natomiast dla ścian projektowych 0. Wcześniej nie spotkałam się z takim problemem.

Dodam że projektowi poddany jest duży obiekt istniejący gdzie część ścian ze względu na ich nieregularność została narysowana ścianą o wielokątnej metodzie geometrii, ale ściany projektowane są rysowane standardowo. Czy to może być kwestia tej sytuacji ?

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Awatar użytkownika
Posty: 1858
Rejestracja: czw, 03-05-2007 12:48
Lokalizacja: gdzieś w Bulandii
Reputacja: 2

Re: ZESTAWIENIE DRZWI - GRUBOŚĆ ŚCIANY

Postautor: Rycho » pt, 21-06-2019 16:32

  • 0
si , to wynika z tej ściany. Ja mając podobny problem z obiektem średniowiecznym wstawiałem na odcinku drzwi ścianę klasyczną (do krawędzi do krawędzi drzwi) a poza nią tę ze zmienna geometrią. Jakoś dało radę .
|Mac Pro 2x 3GHz Quad-Core Intel Xeon|22GB|ATI HD 5870|Yosemite 10.10.1 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|ARCHICAD 21 | Artlantis S3 |Artlantis R6,5|

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'