wycinek rzutu - opisy na zewnątrz

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Posty: 87
Rejestracja: pt, 24-10-2008 16:41
Reputacja: 4

wycinek rzutu - opisy na zewnątrz

Postautor: nodeh » śr, 16-01-2019 11:44

  • 0
Cześć

Potrzebuję wyciąć fragmenty rzutów i pokazać je w większej skali dodając wiele opisów.
Tekstów będzie na tyle duzo że muszą być na zewnątrz powiększonego fragmentu.

Czy jest jakiś sposób żeby te opisy dodać na rzucie, a nie na layoucie? Jak robicie takie powiększenia? Czy do opisów stworzyć osobny obszar 2d? Nie widzę satysfakcjonującego sposobu.
Nie chciałbym też przekopiować tego na osobny obszar, bo mam rzuty pokazane na wielu arkuszach w różnych skalach.

Przykład (prawdopodobnie Revit)
Capture_1_100.PNG
1:100
Capture_1_100.PNG (151.58 KiB) Przeglądany 142 razy

Capture_1_20.PNG
1:20
Capture_1_20.PNG (67.03 KiB) Przeglądany 142 razy


Pozder

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3686
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 31

Re: wycinek rzutu - opisy na zewnątrz

Postautor: Koala » śr, 16-01-2019 15:42

  • 0
Worksheet zwany obszarem 2d

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Częsty gość
Posty: 87
Rejestracja: pt, 24-10-2008 16:41
Reputacja: 4

Re: wycinek rzutu - opisy na zewnątrz

Postautor: nodeh » śr, 16-01-2019 16:15

  • 0
Odpowiedź tak lapidarna trafna, że aż śmiechłem. Tak sie przyzwyczaiłem do używania Obszarów2d w opcji 'independent' że, zapomniałem o ich pierwotnej funkcji.

Jedno mam tylko pytanie dodatkowe. Da sie to jakoś ustawic żeby Worksheet był Auto-rebuild?


Dzięki

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3686
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 31

Re: wycinek rzutu - opisy na zewnątrz

Postautor: Koala » śr, 16-01-2019 18:24

  • 0
Niestety nie...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'