AC21 - "Obcinanie obiektów"

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 2
Rejestracja: wt, 18-09-2018 11:14
Reputacja: 0

AC21 - "Obcinanie obiektów"

Postautor: wojteksma » pt, 21-09-2018 18:00

  • 0
Witam,
Traktuję Archicada bardziej hobbystycznie więc wybaczcie jeśli pytanie które zadam jest trywialne :)

Czy da się obcinać obiekty ? Dokładnie chodzi mi o przycięcie balustrady do dachu od wewnątrz, jak na rysunku.
Obrazek

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 268
Rejestracja: pn, 17-07-2006 23:16
Lokalizacja: Kielce
Reputacja: 0

Re: AC21 - "Obcinanie obiektów"

Postautor: Bartek » sob, 22-09-2018 10:14

  • 0
Jeśli sama balustrada nie ma takiej opcji to zrób to operacjami bryłowymi (balustrada musi przecinać polać odcinającą; odejmowanie z wytłoczeniem w górę)

Pozdro,
Bartek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'