geolokalizacja

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Posty: 87
Rejestracja: ndz, 07-11-2010 01:57
Reputacja: 0

geolokalizacja

Postautor: jod » pn, 04-06-2018 11:04

  • 0
Dzień dobry,
Mam pytanie co do geolokalizacji przy zagospodarowaniu terenu -
wczytuje dxf od geodety jako rysuje zagospodarowanie terenu i zamierzam podać geolokalizacje narożników budynków, czy jestem to wstanie zrobić bez użycia "ałtokada"?

Częsty gość
Posty: 189
Rejestracja: wt, 18-07-2006 10:36
Lokalizacja: Bielsko Biała
Reputacja: 4

Re: geolokalizacja

Postautor: O_Pablo » pn, 11-06-2018 12:46

  • 0
Tak! Wczytujesz przez otwórz dwg/dxf lub dołączasz jako xrefa z punktem globalnym 0,0.
Ważne przed otearciem/ wczytaniem pliku ustawić skalę w modelu archicada 1/500, 1/1000.
Należy też zamienić x z y. Ja używam geo etykiety autorstwa Archogdana.
http://www.archiforum.pl/phpbb3/viewtopic.php?f=6&t=2859

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pozdrawiam
Paweł

 Apple MBP

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'