Wyświetlanie elementów bibl. na innych kondygnacjach
Moderator: Rafał
• Strona 1 z 1
- dziki
- Weteran forum
- Reputacja: 0
Wyświetlanie elementów bibl. na innych kondygnacjach
- 0
Cześć
Jak w AC 21 sprawić, by element biblioteczny (w tym przypadku świetlik dachowy) wyświetlał się na kondygnacji macierzystej (tu: dachu) z obrysem ciągłym a poniżej (rzut przyziemia) - kreską przerywaną? Dla stropu, dachu - jest to oczywiste ->preferencje projektu, zakładka kompatybilność - i już. Jest tam wprawdzie uwaga - że opcja ma wpływ na wyświetlanie tylko tych elementów bibliotecznych, dla których nie zaznaczono opcji "używaj typów linii obiektu" - ale zaznaczenie czy nie zaznaczenie tej opcji nie wpływa nijak na wyświetlanie elementu - to znaczy na wszystkich piętrach mam ten sam typ linii.
Bardzo dobrze natmiast ta opcja działa mi w AC18.
Przeoczyłem coś oczywistego?
pozdrawiam
Jak w AC 21 sprawić, by element biblioteczny (w tym przypadku świetlik dachowy) wyświetlał się na kondygnacji macierzystej (tu: dachu) z obrysem ciągłym a poniżej (rzut przyziemia) - kreską przerywaną? Dla stropu, dachu - jest to oczywiste ->preferencje projektu, zakładka kompatybilność - i już. Jest tam wprawdzie uwaga - że opcja ma wpływ na wyświetlanie tylko tych elementów bibliotecznych, dla których nie zaznaczono opcji "używaj typów linii obiektu" - ale zaznaczenie czy nie zaznaczenie tej opcji nie wpływa nijak na wyświetlanie elementu - to znaczy na wszystkich piętrach mam ten sam typ linii.
Bardzo dobrze natmiast ta opcja działa mi w AC18.
Przeoczyłem coś oczywistego?
pozdrawiam
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
- dziki
- Weteran forum
- Reputacja: 0
Re: Wyświetlanie elementów bibl. na innych kondygnacjach
- 0
Dzięki, też zadziałało, w przyszłym tygodniu może znajdę trochę czasu i sprawdzę to, bo mam wrażenie, że w poprzednich wersjach działało trochę inaczej.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
pozdrawiam
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
pozdrawiam
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
• Strona 1 z 1