22

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » pn, 25-06-2018 11:14

  • 0
No w tym wątku mnie nie namówisz do pomieszania trzech tematów - nowości AC 22, spraw licencyjnych i funkcjonalnosci wersji konkurencji :-)
Pełne wersje z jakiś powodów występują w cennikach obu firm mają spore różnice w funkcjonalności i są najpopularniejsze na rynku.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Posty: 254
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 22

Postautor: Tikos » pn, 25-06-2018 11:43

  • 0
Rafał pisze:No w tym wątku mnie nie namówisz do pomieszania trzech tematów - nowości AC 22, spraw licencyjnych i funkcjonalnosci wersji konkurencji :-)
Pełne wersje z jakiś powodów występują w cennikach obu firm mają spore różnice w funkcjonalności i są najpopularniejsze na rynku.


Jakoś tak z toku konwersacji sam wyszedł ten OT ;)
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Tubylec (zamieszkał na forum)
Awatar użytkownika
Posty: 1492
Rejestracja: śr, 12-07-2006 17:24
Lokalizacja: z szeregu
Reputacja: 5

Re: 22

Postautor: garry » wt, 03-07-2018 12:04

  • 0
Rafał pisze:Czekałem na tradycyjne "nic nie ma w tej nowej wersji" :-)...

do licha, przegapiłem 2 tygodnie, ale za to teraz to nadrobię :lol: :lol: :lol:
w zasadzie to powinno być motto przewodnie wszystkich kolejnych wersji AC aż do końca świata :lol: :lol: :lol:
Dell Precision M6600 | i7-2820QM 2.3, RAM32GB | 17 1920x1080, Nvidia Quadro 5010m 4GB | SSD 500 + HDD 1TB | Win7 64/Prof + LG34"/2560x1080
ARCHICAD 20+, ArtLantis S 2+


Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 22

Postautor: lear » wt, 31-07-2018 15:44

  • 0
a wersja Pl 22 to niby kiedy będzie..... :/:/
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 31-07-2018 15:51

  • 0
lear pisze:a wersja Pl 22 to niby kiedy będzie..... :/:/

Kilka dni. Według rozpiski to drugiego ale nigdy nie wiadomo czy jeszcze coś nie wyskoczy.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 22

Postautor: lear » pt, 03-08-2018 12:31

  • 0
Już mam:)
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

Bardzo częsty gość
Posty: 221
Rejestracja: sob, 15-07-2006 22:54
Reputacja: 5

Re: 22

Postautor: Zarzeczny » wt, 07-08-2018 13:00

  • 0
Czy ktoś rozpracował nowości w schodach? Chodzi mi o numerację stopni na przekrojach ( u mnie nic nie widać chociaż na rzucie jest) oraz koty wysokościowe na rzucie schodów - bez efektu.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 07-08-2018 14:02

  • 0
Klikaj z tabulatorem (screenshot to gif animowany):
Załączniki
2018-08-07_14-00-15.gif

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3664
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 31

Re: 22

Postautor: Koala » wt, 07-08-2018 15:22

  • 0
Uwaga: Raczej grawitacja musi być wyłączona żeby ten TAB zadziałał.

Teraz dla stropów (i schodów) kota się przypina nawet wtedy gdy grawitacji na stropy nie ma włączonej.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bardzo częsty gość
Posty: 221
Rejestracja: sob, 15-07-2006 22:54
Reputacja: 5

Re: 22

Postautor: Zarzeczny » wt, 07-08-2018 16:52

  • 0
Dziękuję działa. Uwaga Koali słuszna. Jeszcze ewentualnie numeracja schodów na przekroju chociaż przydatność tej nowości jest mniejsza niż kot wysokościowych.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 07-08-2018 17:06

  • 0
Zarzeczny pisze:... Jeszcze ewentualnie numeracja schodów na przekroju chociaż przydatność tej nowości jest mniejsza niż kot wysokościowych.


2018-08-07_17-01-39.png

2018-08-07_17-05-11.png

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 07-08-2018 17:14

  • 0
efekt
Załączniki
2018-08-07_17-12-02.png

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Posty: 221
Rejestracja: sob, 15-07-2006 22:54
Reputacja: 5

Re: 22

Postautor: Zarzeczny » wt, 07-08-2018 17:55

  • 0
Wszystko robię tak ja ty lecz w ostatnim rozwiniętym okienku (domyślne ustawienie etykiety) brak jest numeracji stopnic - pozostałe elementy są.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 22

Postautor: Rafał » śr, 08-08-2018 10:01

  • 0
...a mogłeś napisać wcześniej, że tak robisz bym się nie męczył ze zrzutami :)
Tego typu etykiety nie ma w ulubionych (błąd człowieka, który przygotowuje polską wersję), wrzucam ci swoją do zaimportowania poprzez paletę Ulubione.
Swoją drogą to zwykła etykieta z odpowiednim autotekstem.
Załączniki
Schody numeracja.prf.zip
(7.53 KiB) Pobrany 38 razy

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Posty: 221
Rejestracja: sob, 15-07-2006 22:54
Reputacja: 5

Re: 22

Postautor: Zarzeczny » śr, 08-08-2018 11:59

  • 1
Dziękuje. Twoja praca nie poszła na marne, gdyż wcześniej nie wiedziałem w jaki sposób tę numeracje uzyskać na przekrojach i zrzuty umożliwiły mi dojście to tego do czego doszedłem tj. braku tego typu etykiety.

PoprzedniaNastępna

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'