Niewidoczne piętro

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 4
Rejestracja: pt, 30-03-2018 21:40
Reputacja: 0

Niewidoczne piętro

Postautor: malza » ndz, 08-04-2018 11:41

  • 0
Cześć!
Buduję domek dwupiętrowy. W rzucie parteru wszystko jest ok, ale kiedy zmieniam kondygnację na +1 widzę same schody, jakby nie było piętra. Ściany i wszystkie elementy na pierwszym piętrze są przypisane do pierwszej kondygnacji. Czy ktoś może wie co zrobić, aby zobaczyć rzut piętra?

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3787
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 38

Re: Niewidoczne piętro

Postautor: Koala » ndz, 08-04-2018 12:08

  • 0
Etapy Przebudowy?
Wysokość linii cięcia?

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Gość
Posty: 4
Rejestracja: pt, 30-03-2018 21:40
Reputacja: 0

Re: Niewidoczne piętro

Postautor: malza » ndz, 08-04-2018 12:24

  • 0
Status przebudowy mam ,,projektowane" a wysokość ,,brak powiązania", jeśli o to chodzi

Bardzo częsty gość
Posty: 334
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 10

Re: Niewidoczne piętro

Postautor: Tikos » ndz, 08-04-2018 18:48

  • 0
Może masz ściany 1 kondygnacji przypadkiem jako "istniejące" wrzucone.
Spróbuj jeszcze ustawić inaczej "Pokaż na kondygnacjach".
Lub pozmieniaj to co poniżej w "ustawieniach widoku".
Ewentualnie podeślij plik projektu, to się zobaczy, co jest grane ;)
Załączniki
linia_ciecia.jpg
linia_ciecia.jpg (155.91 KiB) Przeglądany 1044 razy
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB + SSD 480GB i inne szpargały...

Częsty gość
Posty: 108
Rejestracja: śr, 17-12-2008 20:09
Reputacja: 7

Re: Niewidoczne piętro

Postautor: Andrzej Korynek » ndz, 08-04-2018 20:51

  • 0
Ściany i wszystkie elementy na pierwszym piętrze są przypisane do pierwszej kondygnacji

Czyli do parteru czy do piętra?
Moje podejrzenie jest takie, że masz ściany idące przez dwie kondygnacje, a ich widoczność ustawioną na [Tylko na własnej].
Czyż nie?
akor

Gość
Posty: 4
Rejestracja: wt, 18-04-2017 08:31
Reputacja: 0

Re: Niewidoczne piętro

Postautor: sigmasig » wt, 10-04-2018 11:12

  • 0
mnie tez się tak wydaje
::::::::::::::::::::::

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

Reputation System ©'