okno- co ono oznacza

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

okno- co ono oznacza

Postautor: grazyna » wt, 21-11-2017 22:36

  • 0
Podczas korzystania z programu po jakimś czasie, jakiś kliknięciach pojawia się takie okno. co ono oznacza i jak to zmienić?
Załączniki
prtSc.jpg

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 457
Rejestracja: śr, 26-09-2007 17:11
Lokalizacja: Bolesławiec D.Śl.
Reputacja: 5

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: bartekzachar » śr, 22-11-2017 10:11

  • 0
No tak jak napisane - przesunąłeś coś, co znajduje się na innej kondygnacji niż ta, na której obecnie pracujesz - dlatego program informuje cie że zmieniło się coś czego teraz nie widzisz.
Pozdrawiam

BAZA

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: grazyna » śr, 22-11-2017 10:54

  • 0
Nie wiem czy dobrze rozumiem, sprawdzałam inne kondygnacje, nic tam nie ma.
W każdym razie, jak to zmienić?

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 457
Rejestracja: śr, 26-09-2007 17:11
Lokalizacja: Bolesławiec D.Śl.
Reputacja: 5

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: bartekzachar » śr, 22-11-2017 13:42

  • 0
Jeśli np. zgrupujesz sobie dwa elementy w oknie 3d znajdujące się na różnych kondygnacjach, przy włączonym grupowaniu, jak jesteś na jednej kondygnacji i zaznaczysz jeden przedmiot to de facto zaznaczasz oba obiekty z różnych kondygnacji, więc jeśli przesuniesz jeden to ten drugi z góry też się przesunie i wówczas pojawi się właśnie taki komunikat. Jeśli nie chcesz aby on się pojawiał to kliknij aby nie pokazywał tego komunikatu więcej...

Pozdrawiam
Pozdrawiam

BAZA

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: grazyna » śr, 22-11-2017 19:40

  • 0
Oczywiści mogę kliknąć, bardziej natomiast zależy mi na wyeliminowaniu problemu, z tego powodu w oknie 3D po wciśnięciu F4 niektóre elementu są niewidoczne - to te zgrupowane? Jak klikam F5 widać wszystko. Czy samo "rozgrupowanie" wystarczy?

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 457
Rejestracja: śr, 26-09-2007 17:11
Lokalizacja: Bolesławiec D.Śl.
Reputacja: 5

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: bartekzachar » śr, 22-11-2017 19:42

  • 0
Nie musisz rozgrupowywać - wystarczy że zawiesisz grupowanie.
Pozdrawiam

BAZA

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

Re: okno- co ono oznacza

Postautor: grazyna » śr, 22-11-2017 23:16

  • 0
Dziękuję za pomoc.

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'