21 - schody i barierki

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Posty: 72
Rejestracja: pt, 18-05-2012 15:52
Reputacja: 1

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: marcingrychtol » śr, 04-10-2017 13:13

  • 0
Rafał pisze:
marcingrychtol pisze:Aha i jeszcze próba przeklejenia schodów z innego, surowego AR 21 kończy się bugiem.

4022?


Mam 4004 i (co ciekawe) pokazuje, że jest aktualny. Ściągam 4022 właśnie - rozumiem, że nie ma nic nowszego do serwera?

EDIT: Jak już robimy roast na nowy edytor schodów, to mam następne pytanie.

Gdzie się teraz robi ***** pochylnie?
Asus P8Z77 LX, i5-3570K 4.6GHz, Zalman Performa+, 24GB DDR3, nVidia Quadro 4000 OC, 240GB SSD Crucial, Win 10
https://www.tkholding.pl/ Projekty z wykorzystaniem najnowszych technologii Building Information Modelling i Virtual Reality

Bardzo częsty gość
Posty: 255
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Tikos » śr, 04-10-2017 14:38

  • 0
marcingrychtol pisze:
EDIT: Jak już robimy roast na nowy edytor schodów, to mam następne pytanie.

Gdzie się teraz robi ***** pochylnie?


Z tego co znalazłem, są to teraz "RAMPY" - jako obiekty w bibliotece ;)
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Rafał » śr, 04-10-2017 15:07

  • 0
Pochylnie czyli Rampy póki co polecam robić (jeśli to możliwe) z pomocą dachów, balustrady przylepiają się wtedy do krawędzi automatycznie.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 258
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: KRUChY » pt, 06-10-2017 15:05

  • 0
Tikos pisze:Trochę to za bardzo skomplikowali, ale standardowe schody z "ulubionych" nadają się jako tako do użytku... o ile się włączy "reprezentację budowlaną" zamiast "wykonawczej".
Jak już chce człowiek zrobić jakiś własny standard, to kupa czasu schodzi.
No i faktycznie, z liniami trawnika to jakaś porażka, nie sprawdzali tego?


nie mogę tego "pstryczka" w ustawieniach znaleźć - gdzie szukać reprezentacji wykonawczej?

Bardzo częsty gość
Posty: 255
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Tikos » pt, 06-10-2017 15:08

  • 0
np. w belce na samym dole ekranu - "reprezentacje modelu"
nie w samych schodach, tylko dla całości
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: lear » czw, 09-11-2017 15:59

  • 0
Nie no , poddaje się....
jak przełączyć ten cholerne wypełnienie na normalne wektorowe !!!!

Obrazek
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Rafał » czw, 09-11-2017 16:08

  • 0
A jaki tam masz Materiał Budowlany dla konstrukcji?

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: lear » czw, 09-11-2017 16:15

  • 0
Beton konstrukcyjny, taki sam jak widoczny wektorowy beton w stropach.

Obrazek
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Rafał » czw, 09-11-2017 16:47

  • 0
Tego nie ruszałeś?
Załączniki
2017-11-09_15-44-51.png

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: lear » czw, 09-11-2017 18:31

  • 0
No "to" właśnie ruszyłem, (patrz scr) bez względu na to, co ustawione mam pełne szare wypełnienie.
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3667
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 31

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Koala » czw, 09-11-2017 20:35

  • 0
A nie masz jakichś kompatybilności ustawionych w preferencjach projektu?

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: lear » czw, 09-11-2017 20:39

  • 0
Koala pisze:A nie masz jakichś kompatybilności ustawionych w preferencjach projektu?

Pozdr,
Koala

nic nie włączone, ale nawet to tam nie ma nic o przekrojach...
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

Częsty gość
Posty: 188
Rejestracja: ndz, 14-01-2007 00:51
Reputacja: 2

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Sebastian » czw, 09-11-2017 20:54

  • 0
Sprawdziłbym jeszcze status/etapy przebudowy.
HP Elite 7000 MT - Win 10 PRO; I7 860, 8GB RAM; nVidia GeForce GTX 1060 6Gb
ARCHICAD 22 PL FULL 3009

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: Rafał » czw, 09-11-2017 20:57

  • 0
lear pisze:No "to" właśnie ruszyłem, (patrz scr) bez względu na to, co ustawione mam pełne szare wypełnienie.

Gdzie ten screen? Poproszę o ten plik albo jego kawałek. Na PW najlepiej.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 60
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 21 - schody i barierki

Postautor: lear » czw, 09-11-2017 21:00

  • 0
Sebastian pisze:Sprawdziłbym jeszcze status/etapy przebudowy.


jesteś wielki... dzięki !!!!
Dokładnie tak było, miałem zaznaczone wypełnienia:

Obrazek
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

PoprzedniaNastępna

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'