macOS High Sierra

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » śr, 27-09-2017 09:33

  • 0
Czy jest już ktoś odważny, kto zainstalował macOS High Sierra i sprawdził czy działa ARCHICAD? albo czy w ogóle działa mu komputer po tej aktualizacji? :D

Ja nie ukrywam, mam pietra, aby wgrać :)

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: macOS High Sierra

Postautor: Rafał » śr, 27-09-2017 11:25

  • 0
Poczekaj jeszcze chwilę bo są drobne niedogodności, jednak...

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » śr, 27-09-2017 13:46

  • 0
Czekam na jakiegoś sapera :)

Chociaż jak czytam, to z innymi programami nie mieli ludzie problemów, bo niby nie aż taka duża to aktualizacja, mimo, iż zmieniają system plików.

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » czw, 19-10-2017 22:18

  • 0
Czyli nikt jeszcze HIGH SIERRA nie próbował?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: macOS High Sierra

Postautor: Rafał » czw, 19-10-2017 22:39

  • 0
KRUChY pisze:Czekam na jakiegoś sapera :)


:-) chyba się piszę, ale w przyszłym tygodniu dopiero.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » ndz, 22-10-2017 21:52

  • 0
to czekam na info, bo mnie już bardzo swędzi na HS :)

Bywalec
Posty: 61
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 1

Re: macOS High Sierra

Postautor: lear » ndz, 29-10-2017 13:43

  • 0
U mnie działa bez problemów.
Zarówno na starym PRO jak i na nowiutkim i7.
Co prawda nie wyświetlają mi się schody w 3d...
AC22 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS Mojave

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 472
Rejestracja: czw, 10-08-2006 12:03
Lokalizacja: Trójmiasto
Reputacja: 1

Re: macOS High Sierra

Postautor: cooper69 » ndz, 29-10-2017 15:17

  • 0
lear pisze:U mnie działa bez problemów.
Zarówno na starym PRO jak i na nowiutkim i7.
Co prawda nie wyświetlają mi się schody w 3d...


No to jednak nie tak słodko.

U mojego klienta, który lubi nowości też problemy np. z przeprogramowaniem klucza - bardzo nerwowy się zrobił GateKeeper.

Także zalecam stosować się do starej zasady: Jak nie chcesz sobie robić za własne pieniądze ała nie instaluj żadnego systemu po wprowadzeniu na rynek, nie kupuj najnowszego (świeżutkiego) modelu auta itd. itp. Inaczej większe lub mniejsze kłopoty masz "w pakiecie".

PS. Ja Sierrę mam dopiero od 1.5 miesiąca.
High Sierra kusi nowym systemem plików (na Fusion Drive nie zadziała) ale niech testują inni...
DELTA - AUTORYZOWANY SPRZEDAWCA - POMORSKIE I WARMIŃSKO-MAZURSKIE
SZKOLENIA Z ARCHICADA
SPRZEDAŻ, SERWIS APPLE & PC, DRUKARKI
tel. 606 139 157
delta@arch.pl

 MacBook Pro 15.4" i7 2.3GHz 16GB 512SSD nVidia GT 750M OS X 10.10.2

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: macOS High Sierra

Postautor: Rafał » ndz, 29-10-2017 16:01

  • 0
lear pisze:...
Co prawda nie wyświetlają mi się schody w 3d...

To akurat nie dotyczy systemu operacyjnego tylko ORM lub Etapów przebudowy.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » pn, 30-10-2017 12:20

  • 0
lear pisze:U mnie działa bez problemów.
Zarówno na starym PRO jak i na nowiutkim i7.


A przesiadka na czystej instalacji, czy poprzez App Store?

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » pt, 03-11-2017 13:22

  • 0
i jak tam, coś wiadomo Rafale? Udało się zainstalować?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: macOS High Sierra

Postautor: Rafał » pt, 03-11-2017 13:29

  • 0
KRUChY pisze:i jak tam, coś wiadomo Rafale? Udało się zainstalować?

Kurcze, chyba dopiero po 7-mym (konferencja) zabawię się w królika doświadczalnego. Nie ma żadnych negatywnych sygnałów od użytkowników jak na razie.
Jedyny drobny problemik dotyczy uruchomienia klucza zabezpieczającego:
https://cdn.wibu.com/fileadmin/wibu_dow ... _10_en.pdf

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 293
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: macOS High Sierra

Postautor: KRUChY » pt, 03-11-2017 13:58

  • 0
Rafał pisze:Kurcze, chyba dopiero po 7-mym (konferencja) zabawię się w królika doświadczalnego.

No to ja w ten weekend zrobię i to nie na czystej instalacji, tylko na biegu ze sklepu i dam znać

Rafał pisze:Jedyny drobny problemik dotyczy uruchomienia klucza zabezpieczającego:
https://cdn.wibu.com/fileadmin/wibu_dow ... _10_en.pdf

Dzięki - zerknę, aby działało.

Bywalec
Posty: 61
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 1

Re: macOS High Sierra

Postautor: lear » pt, 03-11-2017 14:09

  • 0
KRUChY pisze:
lear pisze:U mnie działa bez problemów.
Zarówno na starym PRO jak i na nowiutkim i7.


A przesiadka na czystej instalacji, czy poprzez App Store?


Na każdym komputerze wykonałem po prostu Upgrade systemu.
Działa bez zarzutu.
(Mac Pro 2010, Mac Pro 2013, iMac 4k 2017, iMac 2014)
AC22 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS Mojave

Bywalec
Posty: 61
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 1

Re: macOS High Sierra

Postautor: lear » pt, 03-11-2017 14:10

  • 0
Rafał pisze:
lear pisze:...
Co prawda nie wyświetlają mi się schody w 3d...

To akurat nie dotyczy systemu operacyjnego tylko ORM lub Etapów przebudowy.


ORM ? a co to ?
AC22 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS Mojave

Następna

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'