AC17 - brak znaczników otworów

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Weteran forum
Posty: 567
Rejestracja: pt, 04-08-2006 11:55
Lokalizacja: Poznań
Reputacja: 0

AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: dziki » sob, 22-02-2014 15:52

  • 0
Mam problem ja w temacie - niezależnie od skali, rodzaju drzwi czy znaczniki okien i drzwi nie chcą się wyświetlać.
Rzecz oczywista - w opcjach wyświetlania modelu zaznaczone wyświetlanie znaczników. W oknie ustawień okna - znacznik widać (w dziale 'znacznik')
Na rzucie - nie :/
Pierwszy raz się z tym spotykam - moze dlatego, że to pierwszy projekt w 17, po pół roku kurzenia się na półce.

pozdrawiam
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3734
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: Koala » sob, 22-02-2014 15:57

  • 0
A przypadkiem nie masz włączonego któregoś schematu przebudowy w którym znaczniki są wyłączone dla elementów z innego stanu?

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Weteran forum
Posty: 567
Rejestracja: pt, 04-08-2006 11:55
Lokalizacja: Poznań
Reputacja: 0

Re: AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: dziki » sob, 22-02-2014 16:09

  • 0
Koala pisze:A przypadkiem nie masz włączonego któregoś schematu przebudowy w którym znaczniki są wyłączone dla elementów z innego stanu?

Pozdr,
Koala


Przypadkiem tak. Ale wstyd. Nie miałem pojęcia, że tam się to również ustawia.
Dzięki :)
pozdrowienia z sobotniego "urlopu"
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060

Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: and » śr, 13-11-2019 13:41

  • 0
mam podobny problem,
na rysunku znaczniki pojawiają się tylko w oknach projektowanych, natomiast są niewidoczne w oknach istniejących.
Jak można ustawić parametry projektu aby znaczniki okien pokazały się także w oknach istniejących?
pozdrawiam
And

Weteran forum
Posty: 567
Rejestracja: pt, 04-08-2006 11:55
Lokalizacja: Poznań
Reputacja: 0

Re: AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: dziki » śr, 13-11-2019 13:56

  • 0
Zobacz tu:
Dokument > Przebudowa > Opcje etapów przebudowy
wybierz etap 'stan istniejący' i w okienku na dole usuń fajeczkę z odpowiedniej opcji

:)
pozdrawiam
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060

Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: AC17 - brak znaczników otworów

Postautor: and » śr, 13-11-2019 14:16

  • 0
uff...
dziękuję

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'