AC17 - brak znaczników otworów
Moderator: Rafał
• Strona 1 z 1
- dziki
- Weteran forum
- Reputacja: 0
AC17 - brak znaczników otworów
- 0
Mam problem ja w temacie - niezależnie od skali, rodzaju drzwi czy znaczniki okien i drzwi nie chcą się wyświetlać.
Rzecz oczywista - w opcjach wyświetlania modelu zaznaczone wyświetlanie znaczników. W oknie ustawień okna - znacznik widać (w dziale 'znacznik')
Na rzucie - nie :/
Pierwszy raz się z tym spotykam - moze dlatego, że to pierwszy projekt w 17, po pół roku kurzenia się na półce.
pozdrawiam
Rzecz oczywista - w opcjach wyświetlania modelu zaznaczone wyświetlanie znaczników. W oknie ustawień okna - znacznik widać (w dziale 'znacznik')
Na rzucie - nie :/
Pierwszy raz się z tym spotykam - moze dlatego, że to pierwszy projekt w 17, po pół roku kurzenia się na półce.
pozdrawiam
AC21PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
- Koala
- Autochton
(nie chce się wyprowadzić) - Posty: 3734
- Reputacja: 32
Re: AC17 - brak znaczników otworów
- 0
A przypadkiem nie masz włączonego któregoś schematu przebudowy w którym znaczniki są wyłączone dla elementów z innego stanu?
Pozdr,
Koala
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
- dziki
- Weteran forum
- 0
Koala pisze:A przypadkiem nie masz włączonego któregoś schematu przebudowy w którym znaczniki są wyłączone dla elementów z innego stanu?
Pozdr,
Koala
Przypadkiem tak. Ale wstyd. Nie miałem pojęcia, że tam się to również ustawia.
Dzięki

pozdrowienia z sobotniego "urlopu"
- and
- Bywalec
- 0
mam podobny problem,
na rysunku znaczniki pojawiają się tylko w oknach projektowanych, natomiast są niewidoczne w oknach istniejących.
Jak można ustawić parametry projektu aby znaczniki okien pokazały się także w oknach istniejących?
pozdrawiam
And
na rysunku znaczniki pojawiają się tylko w oknach projektowanych, natomiast są niewidoczne w oknach istniejących.
Jak można ustawić parametry projektu aby znaczniki okien pokazały się także w oknach istniejących?
pozdrawiam
And
- dziki
- Weteran forum
- 0
Zobacz tu:
Dokument > Przebudowa > Opcje etapów przebudowy
wybierz etap 'stan istniejący' i w okienku na dole usuń fajeczkę z odpowiedniej opcji

pozdrawiam
Dokument > Przebudowa > Opcje etapów przebudowy
wybierz etap 'stan istniejący' i w okienku na dole usuń fajeczkę z odpowiedniej opcji

pozdrawiam
• Strona 1 z 1