wydruk mapy z dgn

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 4
Rejestracja: wt, 19-09-2006 14:15
Reputacja: 0

wydruk mapy z dgn

Postautor: kazkam » pn, 11-01-2010 18:52

  • 0
Próbuję wykonać plan zagospodarowania, mapę (plik dgn otworzyłem w Archicadzie 12). Mimo różnych grubości linii, przy drukowaniu wszystkie są jednakowej grubości. Czy to jest kwestia opcji w ustawieniu wydruku czy może sposobu otworzenia pliku dgn ?

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3754
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 33

Re: wydruk mapy z dgn

Postautor: Koala » pn, 11-01-2010 19:08

  • 0
trzeba zrobić sobie zestaw pisaków taki jak potrzeba - (tj ustawić grubości i kolory) i go przypisac - jesli rysunek na arkuszu...lub właczyć jeśli wydruk z modelu...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Gość
Posty: 4
Rejestracja: wt, 19-09-2006 14:15
Reputacja: 0

Re: wydruk mapy z dgn

Postautor: kazkam » pn, 11-01-2010 21:21

  • 0
dzięki, oświeciło mnie!!

Bywalec
Posty: 50
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: wydruk mapy z dgn

Postautor: and » wt, 21-01-2020 20:45

  • 0
Dzień dobry,
czy ktoś może powiedzieć jak otworzyć prawidłowo mapę w zapisie DGN ?
Dostałem mapę DGN od geodety, ale po otwarciu wczytała się tylko jedna warstwa z mapy.
Ustawienia i obraz mapy jaki się ukazał, poniżej
pozdrawiam,
Załączniki
DGN w archicadzie.png
DGN w archicadzie.png (37.11 KiB) Przeglądany 87 razy

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3034
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 41

Re: wydruk mapy z dgn

Postautor: Rafał » wt, 21-01-2020 22:55

  • 0
Czy to wersja 22? Mógłbyś napisać bo w 23 jest nowy moduł do otwierania/zapisu dgn.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 50
Rejestracja: czw, 21-09-2006 20:27
Reputacja: 0

Re: wydruk mapy z dgn

Postautor: and » śr, 22-01-2020 12:05

  • 0
to akurat wersja 22 ale w wersji 23 otwiera się tak samo, (można prosić o informację na temat tego modułu?)

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'