Zmiana wymiaru w Cad a przesunięcie tekstu wymiarowania

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Gość
Posty: 4
Rejestracja: wt, 13-11-2018 21:51
Reputacja: 0

Zmiana wymiaru w Cad a przesunięcie tekstu wymiarowania

Postautor: rysbud » sob, 15-02-2020 00:11

  • 0
mam problem. Muszę zmienić trochę wymiarowanie ale już w pliku zbiorczym opublikowanym przez translator do ZWCAD. Przy próbie zmiany wymiaru, przesunięciu któregokolwiek grotu tekst wymiaru pionowego wchodzi mi na linie wymiarową. Nic nie daje zmiana w ustawieniach wymiarowania. Rozwiązał ktoś taki problem? Czy trzeba potem każdy wymiar ręcznie przesunąć nad linie?
Załączniki
Bez nazwy.png

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3031
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 41

Re: Zmiana wymiaru w Cad a przesunięcie tekstu wymiarowania

Postautor: Rafał » sob, 15-02-2020 19:56

  • 0
Trudno zrozumieć co się dzieje, chodzi o te 115? Edytujesz to na rzucie czy gdzie?

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Gość
Posty: 4
Rejestracja: wt, 13-11-2018 21:51
Reputacja: 0

Re: Zmiana wymiaru w Cad a przesunięcie tekstu wymiarowania

Postautor: rysbud » ndz, 16-02-2020 13:38

  • 0
Tak, w ZWCAD właśnie na przykładzie tego 115 przesuwa mi się tak tekst jak zmienię wymiar, a 90 jest w oryginale po publikacji czyli ok. Ale jak odświeżę wszystkie wymiary to ustawiają mi się tak jak 115

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3031
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 41

Re: Zmiana wymiaru w Cad a przesunięcie tekstu wymiarowania

Postautor: Rafał » ndz, 16-02-2020 13:48

  • 0
To chyba jednak Nie, a nie Tak :-) Piszesz o Zwcad - to może być pytanie nie-archicadowe. Nie bardzo wiem jakby ustawienia ARCHICAD-a miały wpłynąć na to jak zachowuje się zwcad. Mozesz przed eksportem zamienić wymiary na statyczne albo spróbować przygotować widok z okna Obszaru 2D.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

Reputation System ©'