22

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Tubylec (zamieszkał na forum)
Awatar użytkownika
Posty: 1492
Rejestracja: śr, 12-07-2006 17:24
Lokalizacja: z szeregu
Reputacja: 4

22

Postautor: garry » śr, 02-05-2018 15:19

  • 0
minął rok i znowu jest 8)
Dell Precision M6600 | i7-2820QM 2.3, RAM32GB | 17 1920x1080, Nvidia Quadro 5010m 4GB | SSD 500 + HDD 1TB | Win7 64/Prof + LG34"/2560x1080
ARCHICAD 20+, ArtLantis S 2+


:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2959
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 38

Re: 22

Postautor: Rafał » śr, 02-05-2018 18:30

  • 0
:-)

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 50
Rejestracja: pn, 17-10-2016 21:38
Reputacja: 0

Re: 22

Postautor: lear » śr, 09-05-2018 14:00

  • 0
Mnie najbardziej cieszy szybsze odświeżanie rzutów i przekrojów.
AC21 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS HighSierra.

Bardzo częsty gość
Posty: 216
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 22

Postautor: Tikos » śr, 09-05-2018 14:12

  • 0
Implementacja PL pewnie lipiec / sierpień :|
Win 10, AMD Ryzen 7 1700, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2959
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 38

Re: 22

Postautor: Rafał » śr, 09-05-2018 14:13

  • 0
lear pisze:Mnie najbardziej cieszy szybsze odświeżanie rzutów i przekrojów.

Podobno ten algorytm odświeżania opatentowali, na Becie robi wrażenie jak AC zasuwa przy zoomach z włączonymi podrysami.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Posty: 216
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 22

Postautor: Tikos » śr, 09-05-2018 14:21

  • 0
A mnie cieszy rozwój fasad / ścian kurtynowych :)
Czy ktoś może wie, czy da się teraz zrobić zestawienie ze schematami i czy da się jakoś normalnie wstawiać drzwi w fasady?
Win 10, AMD Ryzen 7 1700, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3613
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 27

Re: 22

Postautor: Koala » czw, 10-05-2018 12:38

  • 0
Nie/Tak (zgodnie z kolejnością pytań) :P

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bardzo częsty gość
Posty: 216
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: 22

Postautor: Tikos » czw, 10-05-2018 13:40

  • 0
:( / :D (zgodnie z kolejnością odpowiedzi) :P
Win 10, AMD Ryzen 7 1700, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Tubylec (zamieszkał na forum)
Awatar użytkownika
Posty: 1492
Rejestracja: śr, 12-07-2006 17:24
Lokalizacja: z szeregu
Reputacja: 4

Re: 22

Postautor: garry » wt, 15-05-2018 17:12

  • 0
Rafał pisze:
lear pisze:Mnie najbardziej cieszy szybsze odświeżanie rzutów i przekrojów.

Podobno ten algorytm odświeżania opatentowali, na Becie robi wrażenie jak AC zasuwa przy zoomach z włączonymi podrysami.

A te podrysy to z mapy widoków czy mapy projektu ? Bo z tymi pierwszymi było dotychczas wyraźniej wolniej aniżeli drugimi.
Dell Precision M6600 | i7-2820QM 2.3, RAM32GB | 17 1920x1080, Nvidia Quadro 5010m 4GB | SSD 500 + HDD 1TB | Win7 64/Prof + LG34"/2560x1080
ARCHICAD 20+, ArtLantis S 2+


Bywalec
Posty: 22
Rejestracja: pt, 08-01-2016 21:56
Reputacja: 0

Re: 22

Postautor: blvarchi » wt, 05-06-2018 11:23

  • 0
A może wie ktoś, czy Graphisoft nie planuje przywalić w przyszłości kupowania subskrybcji na określony czas licencji tak jak poczyniły to produkty z Autodesku?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2959
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 38

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 05-06-2018 11:29

  • 0
blvarchi pisze:A może wie ktoś, czy Graphisoft nie planuje przywalić w przyszłości kupowania subskrybcji na określony czas licencji tak jak poczyniły to produkty z Autodesku?

To ma coś wspólnego z 22? Nie ma :-) Nie planuje. Mówi nawet że nigdy tego nie zrobi.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 22
Rejestracja: pt, 08-01-2016 21:56
Reputacja: 0

Re: 22

Postautor: blvarchi » wt, 05-06-2018 11:53

  • 0
Uffff :D no to spoko, bo wydaje mi się to utrudniające życie jak na nasze polskie realia oczywiście, a pytam bo widzę trend w innych oprogramowaniach

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2959
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 38

Re: 22

Postautor: Rafał » wt, 05-06-2018 12:08

  • 0
W każdych realiach. Wystarczy użyć kalkulatora z podstawowymi funkcjami [mnożenie] i szybko można się przekonać ile to kosztuje. Radziłbym policzyć zaraz koszt oprogramowania w perspektywie "do emerytury".

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 254
Rejestracja: śr, 04-10-2006 23:00
Lokalizacja: Łódź
Reputacja: 3

Re: 22

Postautor: KRUChY » sob, 16-06-2018 13:48

  • 0
odpaliłem wczoraj w końcu filmik z WORLD PREMIER AC22... i z 1h20min skróciłem go do 10min. No trochę mocno zawiedziony jestem, ZOOM - bomba, ale reszta? Przepraszam, jaka reszta. Elewacje, to wszystko. Przez rok nie napracowali się.

A właśnie @Rafale czy może doprowadzili schody do pełnej używalności, bo te z 21 to męka straszna jeżeli chodzi o wyświetlanie.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2959
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 38

Re: 22

Postautor: Rafał » ndz, 17-06-2018 21:25

  • 0
Czekałem na tradycyjne "nic nie ma w tej nowej wersji" :-)
Podtrzymam tradycję - kompletnie się z tym nie zgadzam :-)

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Następna

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'