Ściana kurtynowa - podziały

Tematy ściśle związane z programem ARCHICAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 41
Rejestracja: pn, 12-03-2018 09:42
Reputacja: 3

Ściana kurtynowa - podziały

Postautor: Wojtek Gawinowski » wt, 13-03-2018 15:44

  • 0
Szybkie pytanie, czy w ścianie kurtynowej da się ustawić podział paneli na zasadzie ilości podziałów a nie sztywno wymiarów. Np. chcę 20 podziałów pion i 10 poziomych?
Soft: AC 21 POL Hard: Intel i7 8700k, Geforce 1080TI ,16 GB 3200 mhz, SSD 512 GB Samsung 960 PRO

Bardzo częsty gość
Posty: 222
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 6

Re: Ściana kurtynowa - podziały

Postautor: Tikos » wt, 13-03-2018 17:24

  • 0
Wygląda na to, że nie ma takiej opcji w standardowej ścianie kurtynowej, trzeba ręcznie przeliczać lub ustawiać za pomocą schematu z "powielenia" czegokolwiek.
A szkoda.
Ale za to w zewnętrznej bibliotece obiektów znajdziesz coś takiego jak "grid vertical" - działa dokładnie tak, jak tego oczekujesz.
Zresztą "grid horizontal" też jest ;)
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2962
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: Ściana kurtynowa - podziały

Postautor: Rafał » śr, 14-03-2018 01:09

  • 0
Póki co, tak się nie da.
Może tą kurtynówkę da się zastąpić balustradą, wtedy byłaby taka opcja.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 41
Rejestracja: pn, 12-03-2018 09:42
Reputacja: 3

Re: Ściana kurtynowa - podziały

Postautor: Wojtek Gawinowski » śr, 14-03-2018 12:18

  • 0
Dzięki, nie do końca mi to rozwiązuję temat, ale przynajmniej wiem, że się nie da. Chcę zrobić element do biblioteki do robienia ścianek szklanych, gdzie będą drzwi i inne akcesoria. Przegroda kurtynowa jest fajna do tego tylko te sztywne wymiary utrudniają mocno pracę. Może macie inny pomysł na to? Foto dla referencji.
Obrazek
Soft: AC 21 POL Hard: Intel i7 8700k, Geforce 1080TI ,16 GB 3200 mhz, SSD 512 GB Samsung 960 PRO

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'