Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Tematy ściśle związane z programem ArchiCAD (tworzenie dokumentacji, modelowanie itp.)

Moderator: Rafał

Częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 126
Rejestracja: wt, 25-08-2015 21:26
Reputacja: 0

Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: ARGAS » pn, 14-08-2017 10:25

  • 0
Cześć wszystkim :)

Jak to jest, że koty wysokościowe działają na stropach, różnych poziomach, spadkach, etc., a nie podejmują akcji na spocznikach schodów (v20 - gdy klikam kotą na spocznik schodów, pokazuje mi wysokość aktualnej kondygnacji).

Pzdr,
Karol
AC 20 POL | Dell Precision M6800 4900HQ 32GB Quadro K3100M | Win10 Pro

Skaning laserowy & BIM | www.argasprojekt.pl

Bardzo częsty gość
Posty: 208
Rejestracja: sob, 15-07-2006 22:54
Reputacja: 4

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: Zarzeczny » pn, 14-08-2017 11:59

  • 1
Koty wysokościowe działają na stropach, dachach, siatkach oraz powłokach. Na elementach bibliotecznych jakim są schody nie działają.

Częsty gość
Posty: 134
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 4

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: Tikos » pn, 14-08-2017 12:29

  • 0
Niestety, na schodach AC21 też nie działają... a szkoda :(
Można wstawiać stropy w miejscu spoczników w 3D, ale to trochę upierdliwe.
Może ktoś zna jakiś inny myk?
Win 10, AMD Ryzen 7 1700, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 388
Rejestracja: śr, 26-09-2007 17:11
Lokalizacja: Bolesławiec D.Śl.
Reputacja: 4

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: bartekzachar » pn, 14-08-2017 17:22

  • 0
Oczywiście - nie wpisywać, (jak masz przekrój przez te schody)
albo:
wpisywać ręcznie - innych możliwości nie ma

Pozdrawiam
BAZA
Pozdrawiam

BAZA

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3560
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 21

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: Koala » ndz, 20-08-2017 10:33

  • 1
Żeby zrobić porządnie schody - tak żeby można było opisać każdy bieg oddzielnie "po bożemu" to tylko oddzielnie każdy bieg i spoczniki płytą...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 126
Rejestracja: wt, 25-08-2015 21:26
Reputacja: 0

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: ARGAS » pn, 21-08-2017 09:25

  • 0
Koala pisze:Żeby zrobić porządnie schody - tak żeby można było opisać każdy bieg oddzielnie "po bożemu" to tylko oddzielnie każdy bieg i spoczniki płytą...

Pozdr,
Koala


Nawet w v21?

Pozdrawiam,
Karol
AC 20 POL | Dell Precision M6800 4900HQ 32GB Quadro K3100M | Win10 Pro

Skaning laserowy & BIM | www.argasprojekt.pl

Częsty gość
Posty: 134
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 4

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: Tikos » pn, 21-08-2017 09:29

  • 0
Tak, wygląda na to, że w AC21 też.
Win 10, AMD Ryzen 7 1700, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB i inne szpargały...

Gość
Posty: 1
Rejestracja: śr, 02-10-2013 16:09
Reputacja: 0

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: mzafka » czw, 07-12-2017 23:11

  • 0
Skąd można pobrać inne koty wysokościowe do AC21? Te z AC na rzutach wyglądają dosyć dziwnie...

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3560
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 21

Re: Koty wysokościowe nie działają na spocznikach

Postautor: Koala » pt, 08-12-2017 10:57

  • 0
mzafka pisze:Skąd można pobrać inne koty wysokościowe do AC21? Te z AC na rzutach wyglądają dosyć dziwnie...


Koty nie są konfigurowalne poza tym co jest do wyboru. (chyba że obiekt, etykieta etc)

Co znaczy dziwnie?
koty na rzutach to od zawsze były "kółka" w sensie że wskazują "w dół" albo w "górę" a nie fajki czy trójkąty które są na przekrojach, a wskazują jakiś element pokazany tam poziomo.

Zamiennie może być po prostu etykieta pobierająca odpowiednią wartość z ustawionym tak jak potrzeba grotem strzałki...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Wróć do ARCHICAD

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Reputation System ©'