Farnsworth House

Miejsce na dyskusje o tworzonych w Archicad-zie projektach.

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 54
Rejestracja: śr, 16-03-2011 21:32
Reputacja: 0

Farnsworth House

Postautor: szczawik » sob, 23-05-2015 20:14

  • 0
weekendowe cwiczenia :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gość
Posty: 1
Rejestracja: czw, 12-07-2007 10:27
Reputacja: 0

Re: Farnsworth House

Postautor: el_robacco » wt, 26-05-2015 21:29

  • 0
Przeszklenie to przegroda strukturalna z własnym profilem, czy okna wstawione w jakis magiczny sposób bez ściany?

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 54
Rejestracja: śr, 16-03-2011 21:32
Reputacja: 0

Re: Farnsworth House

Postautor: szczawik » śr, 27-05-2015 11:18

  • 0
na 1 rysunku slabo widac przekroj, ale wymodelowalem sobie to z ponizszych szkicow:

Obrazek

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 270
Rejestracja: wt, 12-02-2008 19:15
Lokalizacja: Górny Śląsk
Reputacja: 20

Re: Farnsworth House

Postautor: Pietruh » śr, 27-05-2015 21:47

  • 0
Fajne ćwiczenie, zamierzasz kontynuować ? Zawsze miałem ochotę go wymodelować i sprawdzić czy uda mi się wyciągnąć identyczne rysunki prosto z modelu :)
nigdy nie znalazłem czasu może tobie uda się to sprawdzić. Liczę w takim razie na obszerniejszą relację.

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 54
Rejestracja: śr, 16-03-2011 21:32
Reputacja: 0

Re: Farnsworth House

Postautor: szczawik » śr, 27-05-2015 23:42

  • 0
Cwiczenie polegalo na wyciagnieciu modelu 3d w oparciu o detale i jakies fotki referencyjne znalezione w necie, w sumie nie zakladalem dalszej pracy nad nim, ale moze w wolnym czasie cos wiecej uda sie zrobic.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Awatar użytkownika
Posty: 1851
Rejestracja: czw, 03-05-2007 12:48
Lokalizacja: gdzieś w Bulandii
Reputacja: 2

Re: Farnsworth House

Postautor: Rycho » pt, 26-06-2015 11:04

  • 0
no fajne, daje pojęcie co można "tym misiem". W sumie to spróbuj wyciągnąć teraz z modelu detale przekrojowe....no i oczywiście pokaż.
|Mac Pro 2x 3GHz Quad-Core Intel Xeon|22GB|ATI HD 5870|Yosemite 10.10.1 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|ARCHICAD 21 | Artlantis S3 |Artlantis R6,5|

Wróć do Galeria projektów

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'