ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 16
Rejestracja: wt, 13-11-2018 11:45
Lokalizacja: Wrocław
Reputacja: 0

ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: drJanek » wt, 14-01-2020 13:21

  • 0
Cześć,

Chciałem do prezentacji zapisać ustawiony widok 3D taki jak mam na ekranie do tiffa (lub inny format obrazu) ale w większej rozdzielczości niż ekran.
Program w zasadzie robi mi printscreena bez możliwości zmiany rozdzielczości. Byłbym wdzięczny za sugestie jak to rozwiązać, w opcjach nic nie ma.

Poniżej przykład co udało mi się uzyskać:
Obrazek

Chyba, że jedynym rozwiązaniem jest ustawienie widoku na kartce np A3 i wydruk stamtąd...
DELL 7500 Win Pro 10x64 / 2x Intel Xenon X5690 3.47 GHz, 48 GB RAM, MSI Geforce GTX 1070 Armour 8GB OC
ARCHICAD 23 POL

Bardzo częsty gość
Posty: 301
Rejestracja: ndz, 10-04-2016 14:26
Reputacja: 8

Re: ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: Tikos » wt, 14-01-2020 13:43

  • 1
Tutaj:
Załączniki
wielkosc_okna.jpg
wielkosc_okna.jpg (51.05 KiB) Przeglądany 96 razy
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB + SSD 480GB i inne szpargały...

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3754
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 33

Re: ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: Koala » wt, 14-01-2020 13:45

  • 0
a potem koniecznie zapisz widok

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 16
Rejestracja: wt, 13-11-2018 11:45
Lokalizacja: Wrocław
Reputacja: 0

Re: ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: drJanek » wt, 14-01-2020 14:12

  • 0
Dzięki wielkie Tikos... takie proste rozwiązanie ... :).
DELL 7500 Win Pro 10x64 / 2x Intel Xenon X5690 3.47 GHz, 48 GB RAM, MSI Geforce GTX 1070 Armour 8GB OC
ARCHICAD 23 POL

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3754
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 33

Re: ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: Koala » czw, 16-01-2020 17:45

  • 0
Proste to by było gdyby rozdzielczość dało się zmienić w ustawieniach widoku... a tak lewa ręka do prawego ucha...no ale da się

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3034
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 41

Re: ARCHICAD Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości

Postautor: Rafał » pt, 17-01-2020 10:40

  • 0
Koala pisze:Proste to by było gdyby rozdzielczość dało się zmienić w ustawieniach widoku... a tak lewa ręka do prawego ucha...no ale da się

Pozdr,
Koala

Ale da się wielkość w pikselach zapisać razem z widokiem 8) .

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'