Błąd na wizualizacjach

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Gość
Posty: 1
Rejestracja: pn, 22-07-2019 16:44
Reputacja: 0

Błąd na wizualizacjach

Postautor: agatataga » pn, 22-07-2019 17:05

  • 0
Cześć,

Mam problem z wizualizacjami. Robię je podstawowo w Archicadzie, silnikiem Cinerender. Z jakiegoś powodu wyskakują mi plamy (wyraźnie widoczne bąble na foto). Próbowałam już pozmieniać materiały ich odbicia, refleksy itp, zmieniałam ustawienia światła itd. Nic się nie zmienia. Im wyższa jakość tym bardziej widoczny problem. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Szukałam jakiegoś tropu w internecie, ale nic nie znalazłam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, doradzić i powiedzieć skąd to się bierze i jak tego uniknąć?
Załączniki
błąd.jpg
błąd.jpg (76.68 KiB) Przeglądany 268 razy

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 281
Rejestracja: wt, 12-02-2008 19:15
Lokalizacja: Górny Śląsk
Reputacja: 20

Re: Błąd na wizualizacjach

Postautor: Pietruh » czw, 25-07-2019 10:30

  • 0
Problem wiąże się niestety z niedostosowaniem standardowych ustawień światła/renderingu/materiałów do renderingu architektury, wnętrz w szczególności.
Zapraszam na szkolenie, następne we wrześniu w Łodzi.

Żeby się nie zakopać w tej chwili w wyjaśnieniach, wyłącz światło którym świecisz - ustaw sobie podstawowe światło - kulkę lub płaszczyznę. (jeszcze lepiej zrobić świecący materiał ale to już sporo tłumaczenia) potem zaimportuj na początek moje ustawienia renderingu z tego wątku : viewtopic.php?f=10&t=5740
Ustawienia renderingu eksportujesz i importujesz w oknie ustawień renderingu w rozwijanym menu "scena".

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'