Jak otworzyć plik z Artlantis Studio nie mając Atl Studio?

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Posty: 46
Rejestracja: czw, 05-10-2017 22:58
Reputacja: 0

Jak otworzyć plik z Artlantis Studio nie mając Atl Studio?

Postautor: solenzara » śr, 21-11-2018 16:29

  • 0
Mam plik z Atl Studio 4.5 i nie mogę go otworzyć Artlantisem Render 6.5. Domniemuje, że zapewne Render nie otwiera plików Studio :cry: czy dobrze myślę?
Jeśli tak to czy ktoś ma pomysł jak dokonać operacji jak w tytule..?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: Jak otworzyć plik z Artlantis Studio nie mając Atl Studi

Postautor: Rafał » śr, 21-11-2018 17:06

  • 0
Wersja 4.5 sugeruje poprzednią linię produktów (plik sprzed ~15 lat) i nie można go otworzyć w nowym artlantisie. Chyba że chodzi o wersję 4.1 i wtedy nie powinno być problemu.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 46
Rejestracja: czw, 05-10-2017 22:58
Reputacja: 0

Re: Jak otworzyć plik z Artlantis Studio nie mając Atl Studi

Postautor: solenzara » czw, 22-11-2018 10:35

  • 0
Tak stary ten plik nie jest więc na pewno 4.5 to jednak nie jest. Jaka to wersja nie pamiętam, nie mogę nigdzie w szczegółach pliku znaleźć info o wersji. Po otwarciu pojawia się komunikat:

Zrzut ekranu 2018-11-22 o 09.07.15.png


Jak zrobię ignoruj to pojawia się okno: plik nie może zostać załadowany.

Natomiast mam inne bliźniacze pliki do tego ze starszą wersją (w sensie projektu, jak większość nie wyrzucam wcześniejszych wersji bo zawsze mogą się przydać;) i te się otwierają.
Robię zatem na jednym takim pliku użyć pliku referencyjnego wskazując ten co się nie może otworzyć i tu natomiast pojawia się komunikat, że plik jest w starej wersji.
A wiem, że to nie prawda bo obydwa były robione na tym samym programie w odstępie czasu 3 miesięcy...

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'