Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 30
Rejestracja: śr, 08-03-2017 15:26
Lokalizacja: Karaiby
Reputacja: 0

Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: ZyciePodPalmami » wt, 11-04-2017 21:52

  • 0
Czy ktoś znalazł jakiś sposób na pracę z Artlantisem 4.1 i ArchiCADem 20?
Bo właśnie widzę, że zakup 20stki oznacza dosłownie pozbawienie nas możliwości pracy z Artlantisem.
Tak, wiem, to bardzo stara wersja, ale z 5 i 6tką Artlantisa po prostu nie da się pracować i nie widzę sensu - nam 4ka w pełni wystarcza.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3664
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 31

Re: Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: Koala » wt, 11-04-2017 23:37

  • 0
zapis do 3ds...

Wczesne wersje 6 były ekhem problematyczne...szczególnie odczuwalne np na Macbooku Pro (jedna wersja w tył) wyposażonym w grafikę w procku czyli Irisa...
Generalnie na kompach z grafą zintegrowaną nie dało się pracować - teraz jest lepiej, poza tym jest wersja 6,5 (dla 6kowiczów jest to upgrade bezpłatny)

Oczywiście nie dotyczy to 5ki z którą wydajnościowo nigdy nie było problemów.

6.x intensywnie wykorzystuję kartę grafiki - więc jak karta jest ekhem średnia to komfort pracy też.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: Rafał » śr, 12-04-2017 09:57

  • 0
3DS lub format SKP, w porównaniu do formatu ATL nie przenoszą się wtedy jedynie warstwy (można rozbić w Artlantisie). Proponowałbym przynajmniej spróbować renderingu z wersji 20. Cinerender jest aktualizowany do poziomu C4D R16.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'