Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 30
Rejestracja: śr, 08-03-2017 15:26
Lokalizacja: Karaiby
Reputacja: 0

Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: ZyciePodPalmami » wt, 11-04-2017 21:52

  • 0
Czy ktoś znalazł jakiś sposób na pracę z Artlantisem 4.1 i ArchiCADem 20?
Bo właśnie widzę, że zakup 20stki oznacza dosłownie pozbawienie nas możliwości pracy z Artlantisem.
Tak, wiem, to bardzo stara wersja, ale z 5 i 6tką Artlantisa po prostu nie da się pracować i nie widzę sensu - nam 4ka w pełni wystarcza.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3788
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 38

Re: Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: Koala » wt, 11-04-2017 23:37

  • 0
zapis do 3ds...

Wczesne wersje 6 były ekhem problematyczne...szczególnie odczuwalne np na Macbooku Pro (jedna wersja w tył) wyposażonym w grafikę w procku czyli Irisa...
Generalnie na kompach z grafą zintegrowaną nie dało się pracować - teraz jest lepiej, poza tym jest wersja 6,5 (dla 6kowiczów jest to upgrade bezpłatny)

Oczywiście nie dotyczy to 5ki z którą wydajnościowo nigdy nie było problemów.

6.x intensywnie wykorzystuję kartę grafiki - więc jak karta jest ekhem średnia to komfort pracy też.

Pozdr,
Koala

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 3074
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 46

Re: Arlantis 4.1 + ARCHICAD 20?

Postautor: Rafał » śr, 12-04-2017 09:57

  • 0
3DS lub format SKP, w porównaniu do formatu ATL nie przenoszą się wtedy jedynie warstwy (można rozbić w Artlantisie). Proponowałbym przynajmniej spróbować renderingu z wersji 20. Cinerender jest aktualizowany do poziomu C4D R16.


Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Reputation System ©'