jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Posty: 38
Rejestracja: czw, 07-08-2008 22:54
Reputacja: 0

jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1

Postautor: emes » czw, 27-10-2016 08:45

  • 0
jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1 ? przy zapisie jako atl. pojawiaja sie wyłącznie wersje 5 i 6 artlantisa. da się?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1

Postautor: Rafał » czw, 27-10-2016 09:17

  • 0
Bezpośredniego zapisu do atl nie ma i raczej na pewno nie będzie dlatego należy skorzystać z zapisu do 3DS lub ewentualnie do SKP. Działa praktycznie tak samo nie przeniesie tylko warstw i lamp (chyba, dawno nie próbowałem).

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Posty: 38
Rejestracja: czw, 07-08-2008 22:54
Reputacja: 0

Re: jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1

Postautor: emes » czw, 27-10-2016 10:02

  • 0
dziękuję za podpowiedź, nie wpadłabym na to. dlaczego takie informacje nie są jakoś jasno publikowane? chyba żeby zmusić do kupna nowej wersji. gracias!

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: jak wyeksportować projekt z ARCHICAD 20 do artlantis 4.1

Postautor: Rafał » czw, 27-10-2016 11:41

  • 0
emes pisze: dlaczego takie informacje nie są jakoś jasno publikowane? chyba żeby zmusić do kupna nowej wersji. gracias!


Do tego służy to forum właśnie. Nie ma takiej szansy żeby w prosty sposób przekazać takie informacje do dwóch programów i to jeszcze z przesunięciem kilku wersji :-)
Sama dokumentacja ARCHICAD-a to teraz prawie 4000 stron :-)

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'