PRZEKROJE W ARTLANTISE

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: grazyna » śr, 19-10-2016 13:27

  • 0
Witam, moje pytanie dotyczy Artlantisa, (mam 4) , chciałabym zrobić przekrój tak by była widoczna jedna ściana, chodzi konkretnie o pokazanie ułożenia płytek na ścianie, jest taka możliwość w tym programie?
I przy okazji, czy jest możliwość ukrycia jednej ściany, też w artlantisie, po to by w przypadku małego pomieszczenia lepiej pokazać wnętrze?

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: Rafał » czw, 20-10-2016 11:07

  • 0
Polecenie Parallel Views i można wyznaczyć zakres aksonometrii:
Załączniki
2016-10-20_11-02-48.png

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: Rafał » czw, 20-10-2016 11:26

  • 0
Znikanie ściany to najlepiej rozwiązać wstawieniem jej na osobną warstwę przed eksportem i ukryć ją dla odpowiedniej kamery.
Na szybko można zrobić to też w samym Artlantisie zamieniając odpowiedni fragment sceny na obiekt i ukrywając na warstwie.

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: grazyna » czw, 20-10-2016 21:54

  • 0
Ok, narzędzie znalazłam ale znika mi widok pomieszczenia, zakres aksonometrii zaznaczam ale na pustym polu.

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: grazyna » sob, 22-10-2016 10:32

  • 0
Witam, ponawiam pytanie bo bardzo zależy mi na czasie. Chodzi o przekroje w Artlantisie, już mi odpisano jak je zrobić, z tym, że mam problem, gdy pruóbuję ustawić widok na podglądzie znika mi rzut pomieszczenia, są widoczne tylko punkty świetlne.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: Rafał » sob, 22-10-2016 12:00

  • 0
Może włącz odpowiednie warstwy?

OT: "już mi odpisano jak je zrobić" - fajne, wygląda, że na forum działała automatyczna sekretarka :-)

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: Rafał » sob, 22-10-2016 12:04

  • 0
:
Załączniki
2016-10-22_12-03-45.png

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bywalec
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: ndz, 28-10-2012 21:26
Reputacja: 0

Re: PRZEKROJE W ARTLANTISE

Postautor: grazyna » sob, 22-10-2016 21:06

  • 0
Dzięki, wszystko działa :D

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'