wymiarowanie w oknie 3d

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Gość
Posty: 1
Rejestracja: sob, 16-07-2016 23:58
Reputacja: 0

wymiarowanie w oknie 3d

Postautor: joki » ndz, 17-07-2016 00:27

  • 0
Witam,
potrzebuję zwymiarować obiekt w trójwymiarze czy jest to możliwe, generalnie wymiary są nieaktywne, ale może jest jakiś inny sposób?
ARCHICAD 19
z góry dzięki:)

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: wymiarowanie w oknie 3d

Postautor: Rafał » ndz, 17-07-2016 11:22

  • 0
Jest. Należy okno 3D zamienić na Dokument 3D (polecenie pod prawym przyciskiem myszki) i w nim można wymiarować korzystając ze standardowych narzędzi.
Jeżeli z jakiegoś powodu (np. trybów wyświetlania, animacja etc) chcemy umieścić wymiary w oknie 3D to należy użyć odpowiedniego obiektu, ale to oczywiście bardziej czasochłonne do wykonania:
http://archogdan.pl/cad/ARCHICAD/ARCHICAD.php
Załączniki
3D_Dimension.lcf
(249.68 KiB) Pobrany 106 razy

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'