Artlantis 5, brak widoku 2D

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: śr, 22-07-2015 13:43
Reputacja: 0

Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: alekspiecz » wt, 07-06-2016 14:28

  • 0
Witam,

Od jakiegoś czasu nie mogę włączyć widoku 2D w Artlantisie. Klikając na symbol (układ współrzędnych) nie pojawia się nic.
Problem jest od niedawna wcześniej wszystko działało. Czy jest taka możliwość, że coś przypadkiem przestawiłam?

Będę wdzięczna za pomoc, bez 2D ani rusz.

:::st. porządkowy:::
Awatar użytkownika
Posty: 2988
Rejestracja: wt, 08-11-2005 17:28
Lokalizacja: szeroki internet
Reputacja: 39

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: Rafał » śr, 08-06-2016 09:39

  • 0
Która wersja 5-tki? Jaki system operacyjny?

HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5


Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 270
Rejestracja: wt, 12-02-2008 19:15
Lokalizacja: Górny Śląsk
Reputacja: 20

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: Pietruh » śr, 08-06-2016 13:10

  • 0
a może okienko się schowało gdzie

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: śr, 22-07-2015 13:43
Reputacja: 0

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: alekspiecz » śr, 08-06-2016 14:36

  • 0
Artlantis 5.1.2.5
Windows 7
raczej sie nie schowało - sprawdzałam

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 270
Rejestracja: wt, 12-02-2008 19:15
Lokalizacja: Górny Śląsk
Reputacja: 20

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: Pietruh » śr, 08-06-2016 14:56

  • 0
jeśli okienko nigdzie się nie chowa (czasem przejście z dwóch monitorów na jeden tak działa) i nie daje się włączyć

1 - spróbuj otworzyć inny projekt ale najpierw odpalając artlantisa a potem otworzyć projekt
( wybierz taki projekt w którym okienko na pewno było )

2 - jeśli powyższe nie działa - otwórz edytor rejestrów na tej pozycji HKEY_CURRENT_USER > Software > Abvent
i usuń ją - powinien się zrestetować

3 - jeśli żadne z ww. nie działa - odinstaluj, wyczyść rejestry, zainstaluj ponownie

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: śr, 22-07-2015 13:43
Reputacja: 0

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: alekspiecz » śr, 08-06-2016 17:42

  • 0
ad.2 czy na pewno mam trwale usunąć cały folder pt Artlantis5 ze wszystkimi podfolderami?

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 268
Rejestracja: pn, 17-07-2006 23:16
Lokalizacja: Kielce
Reputacja: 0

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: Bartek » czw, 09-06-2016 06:30

  • 0
A próbowałaś przy włączonym artlantisie (z włączonym oknem 2d) kliknąć prawym klawiszem myszki na pasku zadań windowsa i kazać mu ułożyć wszystkie okna obok siebie? Czasem takie zaginione okienko wtedy się ujawnia... Taka sytuacja zdarza się dość często przy pracy na 2 monitorach a potem na jednym - zaginione okienko 'zostaje' na tym drugim

Pozdro,
Bartek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo częsty gość
Awatar użytkownika
Posty: 270
Rejestracja: wt, 12-02-2008 19:15
Lokalizacja: Górny Śląsk
Reputacja: 20

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: Pietruh » czw, 09-06-2016 10:43

  • 0
ad pkt 2 - jeżeli poszukiwania zaginionego okienka nic nie dały - i edytujesz rejestr - to tak wywal wszystko

Debiutant
Posty: 14
Rejestracja: śr, 22-07-2015 13:43
Reputacja: 0

Re: Artlantis 5, brak widoku 2D

Postautor: alekspiecz » sob, 11-06-2016 21:15

  • 0
Witam
Przy przelaczaniu monitorów okienko się pojawilo nawet nie wiem w ktorym momencie.
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi.

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'