AC 19 - Przezroczystość - problem
• Strona 1 z 1
- bartekzachar
- Bardzo częsty gość
-
- Reputacja: 5
AC 19 - Przezroczystość - problem
- 0
Witam
Proszę o pomoc bo męczę się już z tym i męczę. Ustawiam render gdzie widać narożne okno w budynku. Podczas renderingu drugie okno widoczne przez to pierwsze znika - i nie widać jego ramy? Nie wiem co się dzieje czy ktoś może mi wyjaśnić jak ustawić materiał szkła czy ustawień renderu aby tak się nie działo?
Pozdrawiam
Proszę o pomoc bo męczę się już z tym i męczę. Ustawiam render gdzie widać narożne okno w budynku. Podczas renderingu drugie okno widoczne przez to pierwsze znika - i nie widać jego ramy? Nie wiem co się dzieje czy ktoś może mi wyjaśnić jak ustawić materiał szkła czy ustawień renderu aby tak się nie działo?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
BAZA
BAZA
- bartekzachar
- Bardzo częsty gość
-
Re: AC 19 - Przezroczystość - problem
- 0
Znalazłem rozwiązanie więc uważam problem za nieaktualny.
W ustawieniach renderingu musiałem zmienić w parametrach ogólnych na końcu listy zmienić ustawienia parametru:
- próg graniczny promieni/głębia promieni/głębia odbić - miałem tak:20/3/2 a powinienem mieć 15/6/3
Może się to komuś przyda
- pozdrawiam
W ustawieniach renderingu musiałem zmienić w parametrach ogólnych na końcu listy zmienić ustawienia parametru:
- próg graniczny promieni/głębia promieni/głębia odbić - miałem tak:20/3/2 a powinienem mieć 15/6/3
Może się to komuś przyda
- pozdrawiam
Pozdrawiam
BAZA
BAZA
- Rafał
- :::st. porządkowy:::
-
- Reputacja: 40
Re: AC 19 - Przezroczystość - problem
- 0
W podtytule "CineRender and glass surfaces":
http://helpcenter.graphisoft.com/troubl ... ite-fails/
http://helpcenter.graphisoft.com/troubl ... ite-fails/
HP Z620 Windows 10 /// MacBook Pro 15" Retina 2016, Intel Core i7 2.9 GHz, Radeon Pro 460, High Sierra (10.13.3)
ARCHICAD 21 INT/POL, Maxwell Render 4.1, Artlantis Studio 6.5
Przeczytaj!: Zasady (z)obowiązują!
- bartekzachar
- Bardzo częsty gość
-
• Strona 1 z 1