tilt-shift

Forum poświęcone wizualizacjom projektów

Moderatorzy: Rafał, Konrad

Gość
Posty: 4
Rejestracja: czw, 23-07-2015 09:56
Reputacja: 0

tilt-shift

Postautor: f.karlicki » czw, 23-07-2015 10:30

  • 0
od dłuższego czasu poszukuje opcji sztucznego prostowania pionów w archicadzie, wie ktoś może czy istnieje w ogóle opcja tilt and shift, tilt-shift, czy jak tam kto zwał?

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3732
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: tilt-shift

Postautor: Koala » czw, 23-07-2015 13:03

  • 0
da się od zawsze metodą tradycyjną :) tzn obrazek o odpowiednich proporcjach najczęściej w pionie, oczywiście oś optyczna pozioma i tyle :)
Potem wykadrować i już.
(I oczywiście chodzi o sam shift...bez tilta :) )

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Częsty gość
Posty: 89
Rejestracja: pt, 24-10-2008 16:41
Reputacja: 4

Re: tilt-shift

Postautor: nodeh » wt, 11-08-2015 14:53

  • 0
@Koala
To chyba jedyna metoda, trochę upierdliwa, sam ją stosuję.

Jeśli czyta to ktoś, kto może zawnioskować w Graphisofcie o taką funkcję to poproszę. Inni producenci już to ogarnęli dawno.

Autochton
(nie chce się wyprowadzić)
Posty: 3732
Rejestracja: sob, 24-06-2006 19:30
Reputacja: 32

Re: tilt-shift

Postautor: Koala » śr, 12-08-2015 13:16

  • 0
Oczywiście fajnie by było...ale mówiąc brutalnie wolałbym żeby jednak gdyby mieli wybierać co robić: to aby wybierali jednak funkcje projektowe przed wizualizacyjnymi :)

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE

Wróć do Okno 3D - Rendering

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Reputation System ©'